keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ajatuksia asumisesta

Me asutaan tällä hetkellä kerrostalossa (asunnossa, jonka konsta osti) mutta kuinka pitkään, sitä ei kukaan tiedä. Konsta on kotoisin Vantaalta ja on kasvanut isänsä rakentamassa omakotitalossa. Mie oon kotoisin Porvoosta ja lähtöisin kerrostalo elämästä. Kun muutettiin sitten Myrskylään (olin 8v) silloin tuli mulle myös tutuksi tuo omakotitalo elämä. Nuorena vannoin, että en ikinä muuta takaisin maalle, kun sieltä joskus pääsisin pois... 

Mie oon aina luokitellut itseni joko kerros- tai rivitaloeläjäksi, mutta konstan kanssa ollaan puhuttu nyt maalle ja omakotitaloon muutosta. Minä, takasin maalla ja omakotitalossa?! Jotenkin se ei vain omaan korvaan kuulosta tutulta.

Halusin kuitenkin antaa ajatukselle tilaa, ja päätöstä vahvistaamaan ajattelin tehdä hyvät vs. huonot puolet- listan. Ja kyllähän niitä plus- puolia tuli enemmän...

+PROS+
Omaa tilaa
Oma talo
 Puhdas ilma
Luonto lähellä
Ei meluavia naapureita
Maisemat
Mahdollisuus omavaraistalouteen
"huoleton" elämä
Country living
Vapaus tehdä asioita mielensä mukaan

-CONS-
Lumityöt
Hiiret ja ötökät
Eristyneisyys
Yksinäisyys
Pimeys
Hiljaisuus
Kustannukset (korjaukset yms)

Konsta on aina ollut henkeen ja vereen ulkoilma ja kantrista tykkäävä ihminen. Joten sen perusteella munkin mieleen on hiipinyt suunnitelma meidän talosta ja sisustuksesta. Uskallan sanoa, että halutaan elää ns. amerikkalaista country- elämää. Kaikin puolin. Jahka meille tule myös kanoja ja oma kasvimaa missä kasvatetaan mm. maissia.

Tuo elämä tulee eteen varmasti jossain vaiheessa, mutta sen aika ei ole vielä. 

Te (mahdolliset) lukijat jotka asutte maalla omakotitalossa, onko teillä ollut vaikeuksia tai haasteita maalaiselämässä?6 kommenttia:

 1. Fontti kannattaa muuttaa. Helpompi lukea. muuten kivaa tekstiä. Tietysti omakotitalossa asuminen on aina nro1 ja tietenkin maalla. täällä ei ääniä kuuluu liikenteestä eikä oikeastaan mistään muustakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Kiitos neuvosta, jahka fontti muuttuu jossakin vaiheessa :). Tuo hiljaisuus on yksi mun cons- listalta... Itse oon tottunut siihen, että jotakin ääntä kuuluu. Helpompi nukahtaa pieneen meluun.

   Poista
 2. Tykkäisin asua maalla, pimeys, hiljaisuus yms. ei haittaisi ollenkaan. Nautin rauhallisuudesta ja luonnonläheisyydestä.

  Itselle kuitenkin suurin este maalle muuttamiseen on työmatka. En halua kuluttaa matkaan älyttömästi aikaa, kun työpäivät on pitkät muutenkin, joten maalle muuttaminen on tällä hetkellä käytännössä mahdotonta. Jos voisin työllistää itseni kokonaan kirjoitushommilla kotoa käsin, saattaisi tilanne olla toinen. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Aivan, etäisyydet on kyllä maalla-asumisessa ongelma. Hmm, tätäpä mietitään.

   Poista
 3. Jos ette ihan maalaiselämää välttämättä halua elää, niin suosittelen kyllä lähiötä :) Siellä on kuitenkin aina jossain määrin sitä elämää (ja ääntä), eikä joudu kuitenkaan olemaan liian eristyksissä muista. Me asutaan nyt tämmösessä omakotitalolähiössä, n. 4-5 km keskustasta. Tässä on kilsan päässä isot kaupat ja terveyskeskukset ja kaikki, mutta on täällä se oma rauhansakin. Ihan voidaan pihalla puuhastella mitä halutaan, autoja pystyy remppaamaan ja taloa laittelemaan oman mielen mukaan (tosin lupa-asiat on kaupunkialueella suht tarkkoja). Hajurako naapureihin on meille se ihan must, eli ihan iholla ei saa olla. Siksi naapureihin tässä onkin tie välissä ja se on ihan riittävä. Ja nytkin kun pihalle katsoo, niin pimeetähän siellä on, vaikka oliskin katuvalot päällä. Ja on hiljasta ja rauhallista. Mutta kun astuu ovesta pihalle ja kävelee vajaan kilsan, on taas kaiken sivistyksen keskellä :) Tää sopii meille vallan mainiosti, koska mekään ei ihan niin maalaisihmisiä olla, että haluttais täysin sinne omaan rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Toi lähiö toimii joilleikkin, mutta ei meille :). Me ollaan molemmat aikalailla lähiöitä vastaan, joten kyllä se maaseutu olisi meille se paikka. Mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu ja miten mielet vaihtuu. Varsinkin, ku sie annoit tosi hyviä näkökulmia asiaan.

   Poista