maanantai 11. huhtikuuta 2016

Pois ja takaisin

Nonniih, ilmoilla taas. Kuten varmaan huomasitte, että pieni tauko oli bloggaamisessa. Ei toki kyllästymisen tai stressin takia vaan K:n järjestämä ylläri vei koneen äärestä pois muutamaksi päiväksi.

Mä aattelin, että mua ei kauheesti kiinnosta matkustaminen tai, että en tarvi mitään sellasta. Mutta olihan se nyt perhanan ihan mahtava ylläri, kun K sanoi, että pakkaa toi, toi ja toi, että lauantaina lähetään määränpäähän X. Olisihan se X voinut olla vaikka Sipoonlahden silta, mutta e-hei, minun ihana mies veikin minut tai meidät Unkarin Budapestiin muutamaksi päiväksi! En tiä kummalla puolella oltiin, mutta tois puol jokkee joka tapauksessa :).Sillä ns. rahvaammalla ja paikallisten puolella.

Tuo kaupunki osaa yllättää, mutta eniten yllätti se miten edullista / halpaa siellä on! Me vaihdettiin 300€ paikalliseksi rahaksi ja saatiin sillä 90 000 forinttia. Tuo riitti meille enempi kuin hyvin, ja saatiin käydä syömässä ja shoppailemassa ilman, että piti laskea pennosia.

Myö käveltiin sinne, tänne, tonne ja takasin hotellille joka päivä. Meidän hotelli oli n. pari kilsaa keskustan liepeiltä, joten aivan mainiolla paikalla siis. Kyllä me metrollakin mentiin tosi paljon, koska lähin asema oli joidenkin satojen metrien päässä hotlasta. Hotelli oli rauhallisella paikalla, mikä oli myös kiva. En tykkää olla missään turistirysässä. Itse hotelli oli pienehkö ja vähän rähjänen mutta kodikas, eli täydellinen meille kahdelle. Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja auttoivat asioissa mitä kysyimme tai mietimme. Sama päti myös paikallisiin ihmisiin.

Oltiin reissussa siis neljä päivää ja tuossa neljässä päivässä kerkesi näkemään paljon, mutta ei kaikkea mitä budapestilla on annettavaa. Joten tuossa yksi syy lähteä uudelleen :). Käytiin toki monissa paikoissa ja nähtävyyksien seassa, mutta silti osa jäi näkemättä. Niissä paikoissa missä käytiin, kamera lauloi aika lahjakkaasti. Koko reissusta tuli yli 600 kuvaa mutta sain rajattua kuvat palttiarallaa 300:aan kuvaan. Suurimmassa osassa kuvia mie en oo mukana. Inhoon sitä, että musta otetaan kuvia. Muutamia kuitenkin löytyi, missä mie oon. En toki laita niitä tähän, mutta pari kollaasia kännykästä löytyi. Kännykässä on videoklippejä, mutta tuon minun armaani pitää koota niistä ensin yksi kokonainen video ja sen jälkeen laitan myöskin sen tänne blogiin.

Aina, kun on mahdollisuus niin pitää vammata.

Ensimmäinen ilta hotellihuoneessa.

Tämä on ensimmäiseltä päivältä. Käytiin kävelemässä Tonavan rannalla ja eksyttiin hautausmaalle hempeilemään. No ei, tuo oli sellain puisto / hautausmaa mihin mentiin mutta ei meinattu päästä pois.

Toisena päivänä käytiin Budapestin eläintarhassa. Aivan ihana paikka! 

Kolmantena päivänä jalatkin ilmoitti, että on kävelty ihan s**tanasti. Kengissä ei ollut mitään vikaa, mutta tämä iso tyttö ei oo tottunut kävelemään noin hirmuisesti joka päivä mitä myö tuolla käveltiin.

Viimosena päivänä käytiin turistien suosimassa kauppahallissa shoppailemassa, syömässä ensimmäistä kertaa elämässämme KFC:ssä, käytiin Starbucksissa hakees juotajat ja Konsta sai sieltä myös uuden nimen, ja myöskin jokilaivaristeilyllä kattelemassa kaupunki vesiltä käsin.

Ja mikä parasta kotiintulossa oli se, että mie omaan parhaan (tulevan) anopin! <3 Ei vaan sen takia, että hän oli jättänyt meidän autoon ylläriksi kassillisen ruokaa samalla, kun toimitti auton juna-asemalle. Mutta myös sen takia, että anoppi on vaan niin sydämellinen, auttavainen ja yksinkertaisesti ihana. Tykkään!

Oletteko te käyneet Budapestissa?
10 kommenttia:

 1. Kuulostaa upealta reissulta! En ole käynyt vielä Budapestissä, mutta houkutteleva vaihtoehto olisi kyllä historian ja edullisuuden takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Oli kyllä aivan mahtava reissu ja suosittelen lämpimästi Budapestia kaupunkiloma kohteeksi :D.

   Poista
 2. Voi vitsit, on varmaan ollu kiva reissu! :) Naureskeltiin tuossa just, että me ei olla koko 15 vuoden aikana käyty kertaakaan missään ulkomailla, että ehkäpä olis jo vähitellen aika.. Mutta kun aina on ollu jotain, ettei pääse lähtemään, eikä se ulkomailla/lomareissuilla käyminen ole ollu koskaan se prioriteetti ykkönen. Tommonen kaupunkiloma vois olla tosi kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Nonniih, eli olisi todellakin aika jo lähtä matkoille :). Se on kyllä totta, että aina ton mukamas jtn hirmu tärkeetä tiellä, jos on ajatellut lähtevänsä matkoille. Suosittelen teillekkin Budapestia.

   Poista
 3. Upean kuuloinen reissu. Budapestissa olisi mukava päästä käymään.

  VastaaPoista
 4. Ihana yllätys!<3 Milloinkahan mun mies keksis tuollasen..;)
  Budabest on kokematta, mutta kiinnostais ihan hirmuisesti. Olen kuullut pelkästään hyvää kaupungista, joten kyllä sinne jossain vaiheessa varmasti tulee lähdettykin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Joo, aivan ihana ylläri oli kyllä! Mie en löydä Budapestista yhtään huonoa sanottavaa. Kun menee maassa maan tavalla, niin ei mitään ongelmia :). Suosittelen lämpimästi lähtemään!

   Poista
 5. Olipas kiva reissu ja tuo yllätys oli kaikkein parasta! <3 Ihanan anoppi on kyllä tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Reissu oli ihan ihana! Ja mie oon kuullu ns. hirviöanopeista, mutta minun on kyllä kaukana siitä <3.

   Poista