keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kauppakäyttäytyminen


Se fiilis, kun ajattelet meneväsi ruokakauppaan Dalai Lama- mielentilassa, mutta kaikki muuttuu heti, kun astut ovesta sisään...

Henkilökohtaisesti itsellä on muutama asia, jotka saavat mut näkemään punaista kaupassa. Paljastan ne nyt teille.

ÄLÄMÖLÖÄ PITÄVÄT TEINIT

Astut kaupan ovista sisään ja kuvittelet pääseväsi ostoksille ilman suurempia korvien raiskaamisia... Mutta e-hei, jo ensi metreillä tämän rauhan rikkoo äärimmäisen idioottimainen ja voimasanoja sisältävä älämölö, jota pitävät wannabe cool- ja pissis teinit. Siis jumalauta! A) kauppa ei ole hengailua varten ja B) jos haluatte pitää älämölöä ja leikkiä taaperoita, niin ottakaahan ne pokepallot ja menkää leikkipuistoon leikkimään, ettei tarvitse häiritä muita ihmisiä. Muutaman kerran on tehnyt mieli mennä sanomaan Securitaksen, viisitoista vuotiaalta näyttävälle järjestysmiehelle, että hei voisitko tehdä JOTAIN ja ystävällisesti poistaa mölyapinat kaupasta. En tietenkään yleistä, koska onhan toki olemassa fiksujakin teinejä mutta valitettavasti suurinosa ainakin täällä päin ovat juuri yllämainittuja. 

MAMMAN PIKKU KULTAMUSSUT

Kun olet päässyt ulko-ovista sisään ja läpi älämölöä pitävien teinien ajattelet, että vihdoin ostosrauha... Arvasit oikein, EI! Nyt vastassasi on uusi haaste, nimittäin nämä mamman pikku kultamussut, jotka saavat muista kanssaostajista välittämättä juoskennella pitkin ja poikin kaupan käytäviä, kuin extaasia ottaneet Duracel- puput. Ennen sentään lapset osasivat kiltisti kävellä ostoskärryn vierellä ja totella. Mutta nykyajan lapset eivät. Kultamussuille voidaan kerran tai pari sanoa, että nyt nätisti tai, että kaupassa ei saa juosta mutta, kun nämä ovat sanottu tilanne palaa entiselleen eikä siitä välitetä. Nyt varmaankin näiden kultamussujen vanhemmat vetävät tölkillisen herneitä nenään mutta tiiättekö, menkää vaikka vauva.fi- keskustelupalstoille avautumaan, koska sitä vartenhan se on olemassa.

MÄ TÄSSÄ VÄHÄN KATTELEN- IHMISET

Ehkä jollain tapaa yrität pitää vielä hermosi kurissa, etkä aja kultamussujen päälle kärrylläsi ja saat muutaman ostoksen otettua ennen seuraavaa ongelmaa. Kauppalistassani lukee: karjalanpaistilihaa ja menen hyllylle ottamaan sitä mutta... Eikös siinä joku "mä tässä vähän kattelen"- ihminen ole edessä valtaamassa koko alueen missä juuri nämä mun tahtomat karjalanpaistilihat ovat. Voi perkele! Voisitko ottaa sen yhden paketin ja mennä tarkastelemaan sitä vähän taaemmas, että muutkin pääsevät ottamaan haluamansa! Itse siirryn aina automaattisesti sivuun jos huomaan, että joku muukin tulee ottamaan samaa kuin mitä itse. Mutta eivät nämä kattelijat. Heille saa sanoa kovaan ääneen, että ANTEEKSI, VOISITKO SIIRTYÄ. Pahimpia ovat maitohyllyn edessä lusmuilijat. 

HEI, IHANA NÄHDÄ! MITÄ SULLE KUULUU?

Tässä vaiheessa pinnasi on vaarassa palaa loppuun, otat vain ne karjalanpaistilihat pikaisesti ja lähdet kohti seuraavaa kohdetta. Käännyt seuraavalle käytävälle ja on lähellä ettet törmää kärryilläsi kahteen keski-ikäiseen tanttaan, jotka ovat päättäneet, että tämä on meidän käytävä, tukitaan se kärryillä ja keskustellaan koko vuoden kuulumiset tässä ja nyt. Tässä tilanteessa mumisen itsekseni mutta kuitenkin sillä äänellä, että nämä tantat kuulevat manaukseni ja ehkä tajuavat siirtää kärryjään. Oletteko tajunneet, että olette ruokakaupassa missä muiden pitää päästä liikkumaan kärryjen kanssa sujuvasti joka käytävällä? Tai jos teillä on pakottava tarve keskustella kuulumiset, niin tehkää se herranjumala käytävän sivussa! Oletteko myöskään kuulleet puhelimesta? Se on se pieni kapula millä voi soittaa toiselle ja sopia vaikka kahvitteluhetken, missä voitte sitten keskustella ne vuoden kuulumiset! Tätä rituaalia ei ole pakko suorittaa ruokakaupassa. Ja jos et tiedä toisen numeroa, on myös olemassa erinäisiä numerotiedusteluja kuten: 020202, 0100100 tai 118. 

OHO, UNOHDIN PUNNITA SEN...

Ei s**tana... Tässä vaiheessa olet kahlannut ongelmien läpi sekä saanut ostoksesi tehtyä mutta hermoistasi on vain rippeet jäljillä. Ihanaa, kassat siintävät silmissäsi ja ryhmittäydyt lyhyimpään kassajonoon ja ladot ostoksesi hihnalle... Mutta se oli virhe, koska edelläsi oleva urpo on unohtanut punnita ne perkeleen parsat! Joko hän lähtee itse juoksemaan ruokakaupan toiseen päähän tai laittaa kassaneidin tekemään sen. Nyt se pinna paloi lopullisesti! Joko jätän ostokseni siihen ja puhisten lähden kaupasta ulos tai ladon ostokseni takaisin kärryyn, kun niitä parsoja ollaan putsemassa ja vaihdan kassajonoa, mistä pääsen parissa minuutissa pois ja ulos kaupasta. 

Olen vahvasti sitä mieltä, että rupean käymään kaupassa klo: 22, koska Prisma on auki aina yhteentoista asti. Tällä metodilla minimoin (ainakin toivottavasti) edelle mainitut ongelmakohdat.

Onko siellä ketään muuta, jota ärsyttää samat viisi asiaa?
2 kommenttia:

  1. Jep jep, jotenkin kauhistuttavan tutun kuulosta! :D Mekin käydään kaupassa aina siinä 21:30 (täällä Prisma auki 22 asti) tai lähi- K-kaupassa 22:30 :D Eipähän ole a) perheellisiä b) mummoja tai c) yleensäkään melkein ketään enää liikenteessä ja saa ihan rauhassa tehdä ostoksensa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. - Aivan ihana kuulla, että en oo yksin tän ongelmaisen kauppakäyttäytymisen kanssa! 😊 pelastit Elisa Kristiina mun päivän. HiH.

      Poista