keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Rauhallinen ravintolaMännä viikolla on ollut paljon esillä se, että saako / voiko vanhemmat tuoda lapsensa mukanaan ravintolaan. 

Henkilökohtaisesti välttelen ravintoloita, joissa huomaan olevan lapsia. Kun menen ravintolaan, haluan viettää rauhallisen hetken hyvä ruoan kanssa. Tuo ei yksinkertaisesti onnistu, jos paikalla on lapsia. Mun mielestä niitä mamman mussukoita ei tarvitse tuoda ravintolaan, missä muut haluaa viettää rauhallisen illan. Itseltä menee ruokahalu ja koko ravintolafiilis ihan pilalle, jos samassa tilassa niitä mamman mussukoita. Omat kokemukseni ravintola + vauvat / lapset on juurikin niitä joista myös voi lukea lehdistä. Itkua, huutoa, sotkua, riehumista... On varsin ikävää yrittää syödä ja viettää mukavaa aikaa jos viereisessä tai jopa kauimmaisessa pöydässä on vaippa- / tai taaperoikäinen. En toki yleistä, että kaikki lapset olisivat tuollaisia mutta ikävä kyllä suurin osa on. Meillä kotona on opetettu käytöstapoja ja se myös näkyy omassa käyttäytymisessä. On näkynyt jo pienestä pitäen. Tämä ei ikävä kyllä päde kaikkiin  ravintoissa käyvissä perheissä. En tarkoita, että me emme olisi itkeneet yms, mutta jos näin teimme niin meitä ei viety häiritsemään toisia. Tai jos aloimme pitämään meteliä kesken ruokailun, (oli kyseessä McDonalds tai ravintola) niin isi otti meidät kainaloon ja sitten lähdimme kotiin. Ei olisi tullut kysymykseenkään, että olisimme saaneet juosta pitkin ruokailutilaa taikka pitää meteliä pöydässä. Kun syödään, silloin syödään nätisti pöydässä istuen eikä käyttäydytä kuin pellossa kasvaneet. 

Mä oon tosi jyrkkä tietyissä asioissa, ja yksi asia on just tämä mihin lapsia viedään. Toki osa ajatuksista tulee siitä, miten on saanut oman kasvatuksen mutta suurin osa on omia mietintöjä. Jos mulla ois valta päättää asiasta, niin lapsiperheillä ja lapsettomilla pareilla olisi eri ravintolat tai ravintolassa kaksi, äänieristetyllä seinällä erotetut tilat omilla sisäänkäynneillä. Voi kuulostaa tosi Hitler- meiningiltä mutta onneksi en ole tämän ajatuksen kanssa yksin. 

Lehdistä voi myös lukea, kuinka jotkut vanhemmat avautuvat siitä, että kyllä meidän mussukka tulee mukaan ravintolaan. Ei meidän mussukka riehu taikka huuda. No, jonkun mussukka tekee noin. Lehdistä voi lukea myös siitä, kuinka vanhemmat avautuu, että muut eivät ajattele lapsiperheitä. No, ajatteletteko te meitä lapsettomia, kun tuotte huonostikäyttäytyvät jälkeläisenne ravintolaan? Jos lapsia ei päästetä ravintolaan, se ei tarkoita, että he olisivat kakkosluokan kansalaisia (kuten Vappu Pimiä tämän asian ilmaisi), vaan se tarkoittaa sitä, että ravintola ei halua häiriötekijöitä jotka karkoittavat muut asiakkaat. Tuokaa lapset mukananne sitten, kun he osaavat olla hissukseen, istua nätisti paikallaan ja käyttäytyä. 

Mitäs mieltä tästä ollaan siellä ruudun toisella puolella?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti