maanantai 2. tammikuuta 2017

Joulu & uusi vuosi

Nonniin, se olisi sitten 2017. Pelottavaa mutta innostavaa samalla. Jahka tämä vuosi toisi enempi hyvää kuin huonoa. 

Tällä kertaa kuulumisia siitä, miten meni meidän joulu ja uusi vuosi. Joululahjat mie jo esittelinkin, mutta en oo muuten avannut juhlien kulkua. Jotta eiköhän aloiteta!

JOULU

Tämä oli ensimmäinen joulu koko yhdessäolo aikana, kun oltiin kahdestaan kotona. Ei huutoa, ei kinastelua, ei monia ihmisiä häsläämässä ja mikä parhainta, ei kiirettä! Kaikki aikaisemmat joulut ollaan oltu K:n siskon ja hänen perheen luona, mihin on kokoontunut muutkin perheenjäsenet ja sukulaiset. Ei tietenkään kaikki, mutta ne lähimmät. Mie oon erityisherkkä persoona, enkä kestä yhtään noita ylläolevia asioita, mitä ikävä kyllä tulee, kun ollaan K:n siskon luona. Tänä jouluna kuitenkin omat hermot ja korvat saivat levätä.

Aaton aattona käytiin anopilta hakemassa kuusi, laitettiin se pystyyn ja koristeltiin. Vähän se on muotopuoli, mutta sopii meidän huusholliin ihan vallan mainiosti. Ja yllättävää kyllä, meitin karvaiset lapset ei kiinnittänyt kuuseen minkäänmoista huomiota. Kerran tai pari kävivät haistelemassa, mutta that's it. Oon tosi tyytyväinen siitä. 

Aattona sitten mie heräsin ennen klo: 7, koska piti saada riisipuuro tulille ennenkuin Joulupukin kuumalinja alkoi. Kuumalinjan katselu on jo perinne, ainakin mulla siis. Joulua ei ole, jos ei katso kuumalinjaa ja Lumiukko- piirrettyä. Mitenkäs teillä? K heräili hieman myöhemmin ja sitten linnottauduttiin soffalle kera riisipuuron ja töllön. Syönnin jälkeen töllön katselu jatkui ja avasimme lahjat. Oih, mitä ihania lahjoja mie sainkaan! Ne näette jo julkaistussa esittelt postauksessa. Ja mitä tulee K:n reaktioihin omiin lahjoihinsa, niin kaippa hänkin oli tyytyväinen. Kaikki mitä saatiin yksilöinä ja yhteiseksi oli sellasta tarpeellista ja käytännöllistä. Mikä oli loistavaa! Mä INHOON krääsää ja turhia tavaroita. Jotta onneksi en niitä saanutkaan. 

Päivä meni aikalailla sisällä telkkua katsellen ja rauhallisessa tunnelmassa. Illalla sitten syötiin mahat täyteen ihanaa jouluruokaa ja herkkuja. Tänä vuonna en jaksanut ahtaa itseeni ruokaa niin paljoa kuin aikasempina vuosina. Mikä olikin varmasti ihan mainio asia. HiH. Myöhemmin käytiin sitten haudoilla. Siinä vasta outo fiilis! Ei siis sillä, että haudoilla olisi outoa käydä mutta nyt, kun kävi oman isän haudalla... Ennen soitin isille ja toivotin hyvät joulut. Nyt vein haudalla kynttilät ja toivotin hyvät joulut. Surullista. Onneksi K ymmärtää mun fiilikset, koska vietiin hänen isänsä haudalle myös kynttilä. Samalla käytiin jouluyön messussa. Muuutta, ei ollu ihan mun juttu. En saanut siitä mitään irti. Enempi mietin sitä, että isi olisi tykännyt siitä tosi paljon. Hänhän siis oli uskossa ja tykkäsi käydä messuissa yms. Mieluiten itse vietän jouluni ilman kirkkoa. Messun jälkeen tultin kotio ja mentiin nukkumaan.

Tässä meidän joulu.

UUSI VUOSI


Mä en niin välitä uudesta vuodesta. Mulle on ihan sama ammutaanko niitä raketteja vai ei. Ja jos niitä ammutaan niin mulla on kuulosuojaimet käytössä, koska mun korvat ei kestä sitä ääntä ja pauketta mitä raketit aiheuttaa. Raketit on sitä paitsi ihan älyttömän kalliita! Onhan ne hienoja, en mie sitä kiellä mutta itse en rakettaja osta.


Uusi vuosi meni mun kotikotona. Meidän kyläyhdistys järjesti vuoden päättäjäiset, joten poikettiin siellä. Mie oon kyläyhdistyksen hallituksessa ja toimin muutamassa muussakin toimessa siinä. Ihan mukavaa hommaa. Pari tuntia meni siis vuoden päättäjäisissä ja sitten mentiin kotikotiin käymään. Siellä ammuttiin parit raketit Wilhon iloksi. Wiippu on siis mun 3v siskonpoika. Oon useesti hänestä puhunut blogissa. Rakettien ampumisen jälkeen lähdettiin ajamaan kotio ja kotona oltiin palttiarallaa klo: 22. Flunssan takia mie olin vähän väsy, joten juhlintaa ei oikeastaan ollut. Ei me muutenkaan missään baarissa tms. käydä. K oli ostanut muutamat raketit ja ne ammuttiin, kun kello löi tasan 00.00. Sen jälkeen katsoimme vähän töllä ja mentiin nukkumaan. Ei vanha jaksaa enää valvoa koko yötä. HiH.

Joten tässäpä oli meidän joulun ja uuden vuoden kulut.
Miten meni teillä?

2 kommenttia:

  1. Ihanan rauhallisen kuulosta! :) Noin oikeastaan meilläkin meni, oltiin ihan vaan perheen ja läheisten parissa (tänävuonna mun porukoilla), syötiin hyvin ja saunottiin, avattiin lahjat ja lähdettiin yöksi kotiin! Ei mitään turhaa häslinkiä, ei mitään hulinaa. Uusi vuosi meni kans niin, että mentiin appivanhemmille, saunottiin, käytiin kympiltä pyörähtämässä kylällä ja ajettiin kotiin. Ja rötvättiin sohvalla koko loppuilta :D Ihan just meille sopivaa meininkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. - Nonniih :). Mukavan kuuloiset joulu ja uusi vuosi myös teillä.

      Poista