torstai 5. tammikuuta 2017

Meat is murder!


Otsikko ei omasta mielestäni pidä paikkaansa. Tai no joo, jollain tavalla kyllä mutta enempi ajattelen toisin. Liha on hyvää ja ravitsevaa. Itse olen ollut lihansyöjä koko elämäni, enkä meinaa sitä ikinä lopettaa. Joillekkin sopii kasvis- / vegaanielämä, enkä tuomitse tai arvostele sitä mutta itseäni ajatellen, liharuoat kuuluvat elämääni.

Vaikka liha kuuluu elämääni, me päätettiin K:n kanssa, että meidän jokapäiväisestä ruokavaliosta lähtee punainen liha. Ei sen takia, että ruvettaisiin kasvissyöjiksi tms. taikka aloitettaisiin joku elämäntapamuutos vaan ihan sen takia, että ajatellaan terveellisemmin. Ja eihän punainen liha ole terveellistä, jos sitä mättää monta kertaa viikossa? Oikaiskaa toki, jos oon väärässä!


Mitä sitten syödä jos liha jää pois? Ei, liha ei jää pois vaan nimenomaan vain punainen liha. Edelleen jatkamme kanan ja kalan syöntiä, sekä muut eläinkunan tuotteet pysyvät lautasillamme. Tutkailimme tuossa, että syötiin tosi paljon punaista lihaa. Varmaankin jokainen ruoka sisälsi sitä. Miksi? Koska se on hyvää ja jauheliha on halpaa. Oltiin myös paatuneita samoihin ruokiin, kuten makaroonilaatikkoon tai jauhelihatortilloihin. Nyt päästään tutkailemaan keittokirjoja ja miettimään erilaisia ruokia.

Jotenkin odotan tätä innolla, mutta toisaalta ärsyttääkin koska lempiruoat jäävät pois. Sovittiin, että saamme syödä punaista lihaa jos joskus menemme ravintolaan tai vaikka kotikotona käymään. Koska kunnon pihvi on herkullista ja mamman lihapullat rakkautta! Niitä ei voi olla syömättä. Joten noina kertoina lihan syönti on sallittua :). Vaalea leipä jää myös pois, koska siinähän ei ole mitään terveellistä taikka ravitsevaa.


Virginia, olet aivan oikeassa!

Se, että mitä ruokaa tehdään on tärkeää. Mie haluan kerrasta mahan täyteen ilman, että pitää 30 min päästä käydä jääkaapilla hakemassa jotain syötävää. Haluan myös tehdä sellaista ruokaa mikä riittää muutamaksi päiväksi. Tämä ihan tauloudellisesti ajateltuna. 

ns. uusi ruokavalio tulee siis sisältämään vaaleaa lihaa (?), kasviksia ja myös rutkasti enempi hedelmiä. Hedelmät on jäänyt nyt vähän vähemmälle. En oikein tiedä miksi, koska kyllähän mie tykkään niistä ja niistä saa tehtyä herkullisia smoothieita. On myös herkkupäiviä, jolloin syödään vaikka pizzaa, mässyä ja sipsiä mutta toivottavasti ei kauhean useasti. Herkkupäivänä saa myös syödä punaista lihaa.

Mitä mieltä olette meitin päätöksestä? Ja hey, jos teillä on joitakin lempi reseptejä jotka sopivat uuteen ruokavalioon, niin viskatkaahan niitä kommentteihin tai linkittäkää sivusto mistä voisi saada ruokaideoita!


2 kommenttia:

 1. Ihan hyvä päätös toi punasen lihan poisjättö :-)
  Ite oon tapellut lihan kanssa koko elämän, ei oo koskaan elimistö suodattanut punaista lihaa, tai sitten sitä vaaleaakaan lihaa saati kalaa. Nyt viime vuosina oon pienissä määrin pystynyt syömään kanaa ilman että tulee samaa kautta ulos kun on sisään laittanut.
  Tosin kyllä, mein huushollissa laitetaan liharuokaa ja sitä sitten mielelläni haistelen vaikken itse syökkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Kyllä myökii ollaan tyytyväisiä päätökseen :). Ainakin vielä, mutta katotaan tuossa parin viikon päästä, että millä mielellä mennään etiäppäin. HiH.

   Poista