torstai 23. marraskuuta 2017

Kinkereiden kustannukset


Meillä oli ns. low budget- häät eli yritettiin järjestää häät pienellä rahalla. Koska c'mon, eihän tässä rikkaita olla :). Yritettiin maksaa kaikki suht koht puoliksi, luonnollisesti K maksoi jossakin enempi, koska mun tuilla ei kauheasti juhlita. Mutta juuh, näistä kustannuksista meidän häät koostui.

VIHKIPAIKKA


Koska mentiin maistraatissa naimisiin ja heidän virka-aikana, niin vihkiminen oli ilmaista. Myös maistraatin esteiden tutkin oli ilmaista. Ainoa asia mikä maistraatissa maksoi, oli avioehtosopimuksen rekisteröinti, ja se maksoi 49€.


JUHLAPAIKKA


Obelixissa meillä oli omakustanne systeemi, eli jokainen tilasi ja maksoi omat ruokansa. Me tarjottiin alkumaljat, ja siihen Prosecco pullo maksoi 34€ sekä kakkukahvit, johon kuului laktoositon mansikka-kerma hääkakku 10 henkilölle 45€ ja kahvit tai teet 2,50€ / kpl. Tietenkin myös maksettiin omien ruokiemme lisäksi valokuvaajan ruoka juomineen. Loppusummaksi tuli: 386 ja rapiat €. Mutta mahtavaksi yllätykseksi meidän ei tarvinut maksaa yhtään mitään, koska morsiamen (eli minun) isä(puoli) maksoi koko lystin. Eli tämä sisälsi kaikki yllämainitut, myös ruoat sekä juomat. Niinku WAU!


SORMUKSET


Meidän sormukset on kauniit ja edulliset. Mun kaksiosainen, hopeinen ja kivellinen sormus maksoi 80€ ja K:n keraaminen ja musta väriltään oleva sormus n. 40€. Eli loppusummaksi tuli n.120€. Hinta voi heittää muutamilla euroilla, koska ollaan hukattu kuitti eikä meistä torveloista kumpikaan muista tarkkaa summaa.


MORSIAMEN JA SULHASEN PUVUT


Kuten jo aikasemmin mainitsinkin, että K:lle ostettiin uusi kauluspaita sekä puvun takki joten enempää ei tarvinut siihen panostaa. Kauluspaita maksoi Prismassa n. 15€ ja uusi puvun takki ostettiin Hyvinkään Säästö-Karit- kirpputorilta 7€:lla. Oma puku maksoi nettikaupassa 70€ ja oli alennuksessa poistuvan mallin takia. Ei siinä mitään, tämä sopi mulle tosi hyvin :).


HÄÄKIMPPU JA VIEHE

Kukat maksoivat kaikenkaikkiaan 12€ ja rapiat, koristeet n. 10€ mutta koristeet kimpun varteen olivat ilmaiset.

HÄÄKAMPAUS JA MEIKKI


Meikki maksoi pyöreät 0€:a, koska tein sen itse. Hääkamapaus oli pikakampaus ja hintaa sille tuli 38€. Kampaukseen tuli kolme hiuskoristetta ja ne tilasin eBaystä hintaan 2€ / 3kpl.


KUTSUKORTIT JA KORISTEET


Tässä täytyy myöntää, että en täysin hintoja muista. Kuten tämäkin jo sanottu, niin Kärkkäiseltä ostin kutsukortti tarvikkeet. Sieltä ne sai suht halvalla. Vieraskirja tahdottiin tottakai. Sekä kirja, että muut siihen tulleet härpäkkeet löytyi kotoa, joten tässäkin päästiin ilmaiseksi.


HÄÄKARKIT JA PAKKAUKSET


Hääkarkit maksoi tilattuna n. 26€, rasiat (myös kärkkäiseltä) n. 10€ sekä Flying Tiger- liikkeestä ostetut pakkaustarvikkeet myös n. 10€.


VALOKUVAAJA


Valokuvaaja tuli omasta perhepiiristä ja saatiin hääpotretit- sekä maistraatti ja ravintolakuvat häälahjaksi. Aivan ihana yllätys tämäkin. Toki maksetaan sitten, kun lasku tulee niin kilometrikorvaukset mitä tuli matkoista.


Pakko mainita vielä sen verran, että jos haluatte mahtavan kuvaajan tarkoitukseen kuin tarkoitukseen, niin tilatkaa Sami paikalle!

KUHERRUSKUUKAUSI


Tätä en tiedä, eikä aviomies paljasta :).


Elikkäs jos näin omalla matikkapäällä ynnää kaikki samaan kasaan, niin meidän häät maksoi kokonaisuudessaan palttiarallaa + / -  400€.

Meidän häät olivat pienet, intiimit sekä edulliset. Päivä oli aivan ihana ja onnistunut.


2 kommenttia:

 1. Me valssataan meidän pienimuotoisia (n. 50 vierasta) häitä ensi kesänä, ja alustavasti ollaan laitettu budjetin _yläkatto_ viiteen tonniin. Siihen päädyttiin hintoja vertailemalla ja läheisten hääbudjetteja miettien. Ihan järkyttävän moni menee naimisiin niin, että häät ovat maksaneet 10 000€ :O

  Summa on säästetty/peritty jo nyt etukäteen, niin saadaan nähdä, miten lähelle alustavaa budjettia päästään. Vielä ei oikein tunnu siltä, että tuota summaa tulisi kokonaan käytettyä, mutta hyvä, että on mahdollisuus joustaa. Yritetään päästä häistä vaivattomasti niin, että ei tarvitse kummempia stressata. Ja ehkä vähän unelmoin pienestä hemmotteluhetkestä etukäteen - kasvohoidosta, ammattilaisen tekemästä meikistä ja ISOLLA EHKÄLLÄ sinisistä hiustenpidennyksistä. Mutta katsotaan nyt, mitä keksitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Ooh, onneksi olkoon! Juh, kyllähän häihin saisi varmasti menemään enemmänkin, mutta minust ei oo mtn järkeä maksaa hulluja summia yhden päivän takia. Mutta jos joku näin haluaa tehdä, niin en mie sitä tuomitse :). Kuulostaa hyvältä ja varmasi tulee kiva päivä.

   Poista