maanantai 4. joulukuuta 2017

Neljä päivää kuhertelua!


Tosiaan, me lähdettiin pienelle häämatkalle Liettuaan ja sen pääkaupunkiin Vilnaan. Mullehan tää oli ihan ylläri. En osannut arvata, että lähdettäisiin yhtään mihinkään. Mutta en valita! Oli ihan huippua ja Vilna on kiva paikka. Mutta suositellaan K:n kanssa, että lähdette sinne loppu keväästä ja kesällä koska silloin näkyy luonnon eloon herääminen ja loisto. Nyt siellä näkyi vain luonnon nukkuminen. Säähän siellä oli samanlainen kuin Suomessa.

Kuviakin tuli otettua tuon neljän päivän aikana yli 500 kipaletta, mutta editoinnin jälkeen niitä jäi palttiarallaa parisen sataa. En toki tähän niitä laita, vaan alle tulee omasta instasta (@t3ija_koo) muutamia otoksia matkasta.

Reissuun lähettiin suht ajoissa aamulla Helsinki Airport- kentältä. Lentoa odotellessa isännälle bisseä. 

Koneessa K söi aamupalaa, kun taas mulle ei oikein maistunut. En ole niitä jotka syövät aikasin aamupalaa.

Matkustettiin Air Baltic- koneella. Ja täytyy sanoa, että ehdottomasti parempia kuin Finnair yms. Enempi jalkatilaa sekä paremmat penkit. Suosittelen kaikille. Edullisempikin vielä!

Välilasku meillä on tunnin verran Riikan kentällä, Latviassa. Tuolla sitten söin vihdoin ja viimein sen aamupalan.


Mie niin tykkään olla lentokoneessa. Voi katsella alla olevaa maisemaa ja matkustella pilvihattaroiden yllä. K ei tykkää ollenkaan lentämisestä. Tai ehkä pahinta sille ovat nousut ja laskut, kun taas mie tykkään niistä eniten.


Meidän hotelli oli tosiaan tuo yllä oleva Grata Hotel. Mukava hotelli, kivasti ja värikkäästi sisustettu. Aulassa tuo tyttö- patsas ottaa vieraat vastaan. Ja ah, mikä aamupala! To die for <3.


Tässä ravintolla käytiin syömässä sinä iltana, kun tultiin Vilnaan. Ihastuttiin paikkaan ja sen ruokaan niin paljon, että käytiin vain siellä syömässä koko reissun ajan. Hyvää ja edullista ruokaa. Tykkään. Ravintolan nimi: Can Can Pizza.

Turistien tapaan kierrettiin nähtävyyksiä ja muita käymisen arvoisia paikkoja. Mie luotin sovinnolla kartan K:n käsiin, koska itse en osaa yhtään suunnistaa. En kartan taikka kompassin kanssa... 

Ensimmäinen nähtävyys, kun keskustaan mentiin oli Gediminasin monumentti.

Saman aukion laidalla oli Katedraali. Se oli yhtä vaikuttava sisältä kuin mitä antoi ymmärtää ulkopuolelta.

Vanhassa kaupungissakin käyttiin kävelemässä, ja siellä vastaan tuli tämä ihastuttava kirpputori mikä sijaitsi erään talon kellarissa.

Suvaitsevaisuus keskus oli mielenkiintoinen paikka. Siellä oli kaikkea mikä liittyi Liettuan / Vilnan juutalaisiin. Käytiin myös KGB- museossa, ja se vasta olikin elämys! En ymmärrä, miksi mulla ei ole siitä kuvaa intassa...Mälsää.

Puistojahan Vilanssa riittää, ja mehän niissä myös käytiin. Yhdessä puistossa oli seinämaalaus ja aiheena Frida Kahlo.

Ennen kuin lähdettiin matkaamaan takaisin hotlalle, käytiin kaupunki ajelulla. City Tour maksoi 12€ / perse ja käytiin uusi ja vanha kaupunki läpi. Bussissa selostuksen sai monelle kielelle, kuten myös suomeksi. Tätä suositten kaikille, jotka käyvät vilnassa. 

Erään päivän päätteeksi käytiin paikallisessa kissakahvilassa, ja K olisi voinut jäädä sinne vaikka yöksi. Noh, olihan nuo 15 kissaa todella sulosia! Ja mie yllätyin, että kuinka siistiä, puhdasta ja hajutonta tuolla oli. Ottaen huomioon, että tuolla asusti 15 kissaa niin oli luullut, että jotain mainittavista oli ilmennyt mutta ei.

Viimeisenä päivänä käytiin Holokausti museossa. Tää oli jotenkin vähän pettymys mutta kuitenkin mielenkiintoinen. Tämäkin liittyi liettuan juutalaisiin ja heidän kohtaloihin. Toki oli asiaa myös muista juutalaisista. 

Ja ah, kiertelyn jälkeen mentiin kahville McCafe- liikkeeseen. Mie otin tuollaisen mustikka-juustokakun palasen sekä ison kokiksen, hintaa tuli n. 3€. K otti ison erikoiskahvin suklaa kuviolla ja ison suklaakakun palasen, jonka ympärille pursotettiin kermavaahtoa ja hintaa tällekkin tuli n. 3€. Täytyy sanoa, että ihan mielettömän halpaa! Ei suomessa tuohon hintaan saa mitään. 

Lopuksi oli aika lähteä kotia kohti. Lentokentällä jouduttiin odottelemaan muutama tunti ja tovi siitä vierähti mukavassa ravintolassa syöden hyvvää ruokaa. Hyvän ruoan meille tarjosi PANK'olis Airport.

Jotta sellainen oli meidän kuherrusmatka. Kuten jo alussa sanoin, että käykää ihmeessä. Puhdas, mielenkiintoinen, kultturelli ja edullinen ovat sanoja joilla kuvailen Vilnaa. Ehdottomasti joku kerta uudelleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti