lauantai 10. helmikuuta 2018

Ilta parisuhteiden parissa


Sain sähköpostiin mainoksen KUT:lta, eli Keski-Uudenmaan Teatterilta mutta olin vähällä poistaa sen roskapostin pelossa. Onneksi en poistanut, koska olisin missannut ensimmäisen teatterikäyntini sekä naurua ja ihannointia täynnä olevan illan. Kuten sanoin, posti oli joutua poistetuksi, mutta sitten kuitenkin soitin numeroon joka oli liitetty sähköpostiin. Sieltä selvisi mistä tässä sähköpostissa oli kyse.


Soitolla selvisi, että Kublo on antanut bloggaajilleen mahdollisuuden päästä kutsunäytökseen Keuda-talon Kerava-saliin. Minä olin yksi onnekkaista. Kutsunäytös koski näytelmää Exän uus ja vanha. Tottahan toki, kun emme K:n kanssa olleet ikinä teatterissä käyneet niin varasin meille paikat. Kutsunäytökseen saimme siis kukin kaksi lippua ja luonnollisesti otin K:n mukaan. Täytyy sanoa, että jos jokainen teatterikerta on noin huumorintajuinen ja mukaansatempaava niin aloitamme teatterissa käynnin! Aluksi olimme hieman skeptisiä, että ok suomalainen näytelmä... Onneksi olimme väärässä. Sali oli täynnä ja loppu aplodit olivat raikuvat sekä täysin ansaitut.

" Ihminen on aina enemmän tai vähemmän sekaisin. "
" Otetaan vastaan mitä saadaan ja hankitaan itse loput. "

" Selvä juttu ja vähän viiniä. " 

" Nykypäivän teinit näyttää nisteiltä ja nistit malleilta. "


Tuossa muutama laudahdus näytelmästä. Näytelmä oli täynnä mainioita lausahduksia mutta niitä olisi mahdotonta tähän luetella. Minna Koskelan aivan äärettömän hauska ja monipuolisesti tehty käsikirjoitus oli erittäin osuva, kun ajatellaan nykypäivää. Täytyy sanoa, että tunnistin kaikista hahmoista jotain itsestäni. Hahmoissa oli monta samaa luonteenpiirrettä mitä itse omaan. Tosin, jos minusta tehtäisiin näytelmä se tuskin olisi noin hauska ja mukaansatempaava. Tunnistin hahmoista myös omia perheenjäseniäni. Lyhyesti sanottuna, näytelmä koskettaa näkijää useilla eri osa-alueilla. 


Mitä tulee näyttelijöihin, niin en olisi itse osannut paremmin valita heitä näytelmään. Jokainen sopi rooliinsa kuin nenä päähän! Tunnistin kaikki muut paitsi miespääosan esittäjän. Vaikka hän olikin itselle jokseenkin tuntematon, ei se vähentänyt hänenkään ihailua. 

ROOLIT VASEMMALTA OIKEALLE

Anna-Leena Sipilä: Aina yhtä hauska. Olkoon kyse tv-sarjasta tai elokuvasta. Tässäkin Anna-Leena teki aivan mahtavan työn ja näytti syyn siihen, että miksi hän on suomen parhaimmistoa. 

Anu Sinisalo: Mitä voisi Anusta sanoa, mitä ei olisi jo sanottu? Mitä ylistäviä adjektiiveja voi sanoa, mitä ei olisi jo sanottu? Mahtava, upea, kaunis, erittäin lahjakas, suomen Meryl Streep. Anu on ehdottomasti suomalaisista naisnäyttelijöistä paras. Olen tykännyt hänestä niin kauan kuin muistan. Katsoin sitten hänen tv- sarjaansa tai elokuvaansa niin ajatukset ja tunnelmat ovat aina samat.

Inka Kallén: Kotikadun Mirjasta, Uuden päivän kautta tämän näytelmän Mariaksi. Inkalla oli jokseenkin pieni osa, mutta sen hän hoiti ammattimaisesti ja hahmon tunnisti erittäin helposti nykypäivän teiniksi. 

Leena Uotila: Oih, ihana Vilijonkka! Leena(kaan) ei petä ikinä. Ihanan hassu roolihahmo sai naurun ilmoille enemmän kuin kerran. Roolityöskentely mahtavaa ja lonkkaleikkauksesta toipuva roolihahmo sai kyllä sympatiat ja ihailut itseltäni. Voi sanoa, että tämä veteraani näyttelijätär ei kyllä lavalla tunnu taikka näytä 70 vuotiaalta, ei todellakaan!

Seppo Halttunen: Sepon roolihahmosta tunnistin selvästi oman isäni! Eleet ja puhetapa oli perus suomalaismiehen tavat. Mikä parasta, tähän rooliin oli valittu normaalin, suomalaisen miehen näköinen ja oloinen näyttelijä. Lahjakas näytteljä ja huumorilla täytetty hamo.


Kuten jo yläpuolelta voi lukea, niin tykättiin molemmat todella, todella paljon Exän uus ja vanha- näytelmästä. K halusi myös ilmaista oman mielipiteensä tähän postaukseen, ja mielipide on:

" Ihan mielettömän hyvä. Tykkäsin. Juoni oli hyvin toteutettu ja erityisesti Anu Sinisalon ja Anna-Leena Sipilän roolityö oli upeeta katsottavaa. Menisin ehdottomasti uudelleen katsomaan! Suosittelen kaikille. "

Konstan mielipiteeseen on hyvä päättää tämä postauks. Isot kiitokset Kublolle, että me bloggaajat saimme tämän tilaisuuden. Suuren suuret aplodit näyttelijöille ja ihailua käsikirjoittajalle. Tämä oli niin paljon parempaa kuin elokuvissa käynti. 

*Näytelmän aikana ei saanut ottaa valokuvia, joten sempä takia kaikki kuvat on lainattu KUT:ilta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti