maanantai 5. helmikuuta 2018

Less is moreMie oon miettinyt, että mihin hittoon sitä tarvii niin paljon tavaraa? Se täyttää kodin joka nurkan ja eihän sitä loppujen lopuksi täältä mukaan saa. Miksi on pakko tunkea jokaiseen vapaana olevaan laatikkoon jotain turhaa, eikö laatikon voi vaan antaa olla tyhjänä? Mä I-H-O-O-N asioita / esineitä jotka vaan nököttää hyllyllä keräämässä pölyä ja juurikin sitä, että kaapit on sen verta täynnä tavaraa etteivät sen takia mene kiinni. En tiedä, mutta jotenkin ahdistaa jos kotona on tarpeetonta krääsää. Tai ei välttämättä edes krääsää, mutta tavaroita joita ei enää itse käytä eikä tarvitse. Tää ahdistus voi johtua myös siitä, että ollaan K:n kanssa katottu nyt sitä Himohamstraajat- ohjelmaa. Tuo ohjelma on niin raadollinen, iljettävä ja menee mulla kyllä tosi pahasti tunteisiin. Onko siellä muita, kenellä kyseinen ohjelma menee tunteisiin? Mä en vaan ymmärrä, että miten voi kasata p*skaa talon täyteen ja vielä jotenkin elää siellä... Tai ymmärrän, että hamstraus on sairaus mutta sitten toisaalta en yhtään ymmärrä. Jokaisen jakson jälkeen mulle tulee olo, että pitäisi käydä omat kaapit läpi jos niihin olisi vaikka unohtunut jotain tarpeetonta. Ugh.

Seuraan IHMEMUTSI- youtube kanavaan ja siellä Krista harjoittaa minimalismista elämäntyyliä ja siihen miekii pyrin. Tai jos tarkkoja ollaan, niin mie oon aina ollut minimalistinen ihminen ja tämä sopii minulle mainiosti. Jag tycker!- huudahti ruottalainen. Mie tykkään siitä kuinka Krista puhuu minimalismista ja sen vaikutuksista esim. heidän elämäänsä. Hän ei paasaa siitä niinkuin jotkut ihmiset, vaan puhuu mukavasti omalla tyylillään ja siitä miten itse toteuttaa sen parhaiten.

Meillä on tai on ainakin ollut tosi paljon ylimäärästä roinaa, joista ollaan nyt aika hyvin päästy eroon. Ollaan joko myyty, annettu pois tai viety kaatopaikalle. Ne mitä ollaan annettu pois niin ne on mennyt joko mun isosiskodarlingille, sitten ollaan laitettu facebookkiin Roskalava- ryhmää tai viimeksi viettiin Ikean kassillinen tavaraa tuohon meidän rappukäytävän alatasolle ja laitettiin lappu, että saapi ottaa! Kaikki tavarat lähtivät uusiin koteihin ja mie hain tyhjän kassin takaisin meille. Mieluiten ei kauheesti tahottais heittää pois, koska joku voi tätä kyseistä asiaa tarvita vaikka meillä ei ole sille enää käyttöä. Joka tapauksessa joitakin asioita ei meidän kotona enää ole. Ihanaa, kun kotona on tilaa! Ja jos jotakin hankitaan niin tosiaan hankkiudutaan muutamista vanhoista asioista eroon. Tähän K varmaan sanoisi, että miksi mie oon sitten vielä täällä... Hihihihihihihi.

Mistä meiltä on sitten luovuttu? Meiltä on lähtenyt pois mm:

* Koriste-esineitä
* Kukkaruukkuja
* Huonekaluja
* Aterimia, laseja yms.
* Kirjoja
* Vaatteita
* CD- levyjä ja DVD- elokuvia
* Sänkyvaatteita
* Erilaisia pyyhkeitä
* Lemmikin tarvikkeita
* Meikkejä sekä meikkitarvikkeita
* Hygieniatuotteita
* Mattoja

Mie löytäisin täältä asunnosta vieläkin karsittavaa, mutta konstan mieleen täällä olisi sitten liian tyhjää ja autiota, jotta pidetään jotain *roinaa* tallessa :). Tähän (meidän) minimalismiin kuuluu myös se, että aika harvoin hankitaan mitään uutena. Mä R-A-K-A-S-T-A-N kirpputoreja ja erinäisiä myynti-/ roskalava ryhmiä. Juurikin noista kolmesta ollaan hankittu melkein kaikki mitä asunnossa on.

Onko ruudun toisella puolella minimalisteja?
Ainiin, käykäähän Kristan youtube kanavalla katomassa TÄMÄ video, koska lopussa teille kaikille haaste :). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti