lauantai 24. helmikuuta 2018

Pakkaspäivä Foodin kanssa.


*Toteutettu yhteistyössä Foodin kanssa.

Tänään aamulla katsoin ulos, ja pakkasta olikin n. -16 astetta. Uskaltauduimme kuitenkin lähtemään K:n kanssa Sipoonkorven kansallispuistoon, joten pakkasimme reppuun retkitarvikkeet sekä eväät, sitten puimme lämpimästi ja lähdimme ovesta ulos. Ilma oli erittäin raikas ja pakkaslumi narskui kenkiemme alla. 


Nuotiopaikalle saapuessamme ei paikalla ollut kuin kaksi muuta henkilöä, kahden koiransa kanssa. He olivat valinneet mennä uudelle nuotiopaikalle, joten me (lue: K) aloitti tulen teon vanhalle nuotiopaikalle. Tulta oli aluksi vaikea saada aluilleen, koska ilma oli tehnyt puista kylmiä ja myös jonnin verran kosteita. Sillä välin, kun K sytytteli nuotiota minä järjestelin eväitä valmiiksi pöydälle.

Retkieväät minulle antoi Foodin- perheyritys Jyväskylästä. Tämä mainio perheyritys tekee luomuelintarvikkeita sekä superfoodeja. Tuotteet sopivat myös vegaaneille, mikä on mahtavaa! Foodinilla on valikoimissaan lähes 200 raaka-ainetta aina yrteistä proteiinien kautta gluteenittomiin viljoihin. Sain itse valita mitä tuotteita tahtoisin testattavaksi, ja koska meitä on taloudessa kaksi otin myös K:lle sopivia tuotteita. Kirjoitimme omat mietteet tuotteista papereille ja teimme niistä yhteenvedon jonka näette alla. Tykkään todella paljon myös siitä miten yritys pakkaa tuotteensa. Pakkaukset ovat ilo silmälle, värityksen sekä tyylin puolesta. 


RAAKASUKLAAT:


1) Appelsiini 70% :  Selkeästi tummempi maku mitä seuraavassa. Molempien mielestä kaipaisi lisää appelsiinin makua. Ei kovin makea.

2) Gingerbread 51% : Mikä tuoksu! Heti, kun paketin avasi nenään tuli joulupiparin tuoksu. Ihana! Eikä vaan se tuoksu mutta myös se maku. Aivan kuin söisi joulupiparitaikinaa. Meidän molempien ehdoton ykkönen ja söisimme todellakin uudelleen.

3) Piparminttu 70% : Tuoksu erittäin minttuinen. Suklaa maistui sopivasti mintulta, kuitenkaan peittämättä suklaan makua.

4)  Crunchy Hazelnut 56% : Tämä raakasuklaa oli ihanan pehmeää sekä omasi kivan suutuntuman. Kivan makea. Kaiken kaikkiaan mukava tuttavuus ja syötäisiin ehdottomasti uudelleen.

5) Intense 90% : Ei ollut kummankaan meidän makuun. Oli mielestämme liian vahva sekä omasi karvaan maun. Suklaalla todella tumma väri sekä ehkä takertui hieman kieleen.  

VÄLIPALAPATUKAT:


1) Berry Bliss : Kivan makea, Gojimarjat maistuivat mukavasti sekä tästä välipalapatukasta jää hyvä jälkimaku suuhun.

2) Cacao Crunch : Koostumus oli hyvä eikä makukaan ollut liian makea. Kaakao ei peitä alleen muita makuja ja taateli sopi tähän erinomaisesti.

3) Almond Cranberry : Tämä välipalapatukka jakoi mielipiteet. Tätä oli kova puraista ja se takertui hampaisiin. Mutta toisaalta mantelin maku oli upea ja karpalo toi kivasti kirpeyttä. Maun puolesta suosikki mutta koostumuksen puolesta viimeinen. 

4) Cinnamon apple : Hyvä omenan maku, sopivan voimakas. Kanelikin maistui mutta ei liian paljon. Koostumukseltaan hivenen kuiva. 

JUOMAT:

1) Pakurikahvi : Tuoksui minimaalisesti metsältä. Maku oli kutakuinkin tavallisen kahvin makuinen, ehkä hieman kuitenkin pehmeämpää. Pakurin maku on mieto, eikä peitä kahvin omaa makua. Suosikki.

2) Reishikahvi : Tässä tuoksu on taas täysin erilainen mitä edellisessä. Tässä kahvissa tuoksuu sieni. Ja makukin on erilainen. Makua voisi kuvailla jollain tapaa kitkeräksi mutta ei kuitenkaan. Makua ei osaa täysin kuvailla. Erikoinen. Poikkeaa selvästi tavallisesta kahvista. 

3) Yerba Mate- tee : Tämä piristävä tee omaa kivan vihertävän värin. Tuoksu on aikalailla samanlainen kuin muissakin tee juomissa. Maku oli lievästi yrttinen mutta suurimmaksi osaksi aika mauton. En tiedä olisiko esim. sokeri vahvistanut makua, koska juon teeni ns. raakana eli ilman mitään lisukkeita. 

Vaikka kahvit olivatkin suodatinkahveja, ne kuitenkin sopi hyvin nokipannulla keitettäväksi.Tässä oli meidän lauantain ulkoilut, sekä tuotteiden testailut ja arvostelut. Hirmuisen isot kiitokset Foodinille, että saimme kokeilla tuotteita. Kiitos yhteistyöstä. Tämä oli kivaa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti