maanantai 28. tammikuuta 2019

Tavaraa ei tarvitse. Se ei ratkaise mitään.


OiOi... On luvattoman kauan siitä, kun viimeksi kirjotin tästä aiheesta. Ensimmäinen postaus kosketti aikalailla vaan pintaa, mutta haluaisin paneutua tähän kunnolla. 

Kirjoitin siitä, kuinka itse haluaisin elää minimalistisessa kodissa, sekä omata sen ajatusmaailman kokonaan mutta se ei onnistu, koska K ei ole mukana siinä. Nyt on kuitenkin tapahtunut niin, että myös K on alkanut ajattelemaan (ainakin vähän) minimalismisuuden positiivisia puolia. Jee! 

Edelleen ihmettelen samaa asiaa mitä ensimmäisessä postauksessa; mihin sitä tavaraa tarvitsee?

Minä tai me ollaan vielä tosi alussa tässä asiassa, eikä varmaan koskaan tulla elämään 100% minimalistista elämää. Se olisi unelma päämäärä, mutta en usko sen toteutuvan meidän kohdalla. Mie oon ainakin jollain tapaa sellainen ihminen, joka kiintyy asioihin. Jollain tapaa säälittävää ja surullista, mutta totta. Omaan monta mielenkiintoisen ihmisen elämänkerta kirjat, ja niistä en valitettavasti ole valmis luopumaan. Enkä myöskään ole valmis luopumaan erinäisten artistien kokoelma cd:stä taikka kattavasta elokuva kokoelmastani. Nämä on sellasia mihin olen kiintymyksen lisäksi käyttänyt aikalailla rahaa, joten haluan nauttia niistä niin kauan kuin mahdollista. On myös sellasia, jotka ovat täynnä muistoja kuten esim. valokuvat. Mie oon sellanen, joka haluaa rakkaistaan kuvia niin muistoiksi kuin esillekin. Joten näistäkään en ole valmis luopumaan. Nämä neljä on mitkä pidän ja muut asiat ovat sitten sellaisia joista voisin luopua ilman kyyneliä. Tai vähin kyynelin. 

Olen tässä muutaman päivän sisällä katsonut Netflixistä erinäisiä dokumentteja, Youtubesta erinäisiä videoita ja ahmaisin kerralla 
Marie Kondon sarjan: Tidying up with Marie Kondo. Tuon pohjalta siivottiin K:n kanssa omat vaatekaappimme. Ja toki edelleen Ihmemutsin kanava on menossa mukana kaikkine mielenkiintoisine videoineen ja aatteineen. 

Oletteko te minimalisteja? Mitä mielipiteitä Marie Kondo herättää teissä?


Ylläoleva kuva on meiltä. Mitä ajatuksia se herättää teissä? Minussa se herättää ahdistusta, paniikkia, ahtautta ja "liikaa!"- huudon pään sisällä. Otetaanpas jokainen kuva käsittelyyn yksitellen.

1) Kylpyhuoneen pyyhekaappi: Meitä on kaksi, joten tarvitaanko näin paljon pyyhkeitä ja käsipyyhkeitä? Onhan se kiva, että on ylimääräisiä jos niitä joskus tarvitsisi. Mutta jos realistisesti ajattelee, niin tarvitaanko? Haluaisin pitää ne samanlaiset, jotka on hyvässä kunnossa muut voisi lahjoittaa vaikka kissataloille yms.

2) Kodin puhdistus: Laskin, että meillä on tiskiainetta ainakin kolme purkkia, samaan tarkoitukseen tarkoitettuja suihkeita ainakin kolme, käsisaippuaa neljä purkkia ja pöntön puhdistusainetta kaksi. Miksi näitäkin pitää ostaa talteen? Yhtä hyvin uuden saisi kaupasta toisen loputtua. Ja eniten ehkä ahdistaa tuo määrä kemikaaleja ja myrkkyjä. Haluaisin löytää puhdistusaineen mikä kävisi kaikille pinnoille ja puhdistaisi kunnolla. Toki esim. käsisaippua pitäisi kuitenkin ostaa erikseen.

3) Keittiön maustekaappi: Jes, erilaisia mausteita! Nyt teen moniulotteisia ruokia, joiden maku räjäyttää pään. No olenko tehnyt? En. Kuvan mausteista ainakin puolet on kaapissa vain pölyttymässä. Fiksua. 

Jos nuo kolme saisi kuntoon nyt, kun vaatekaappi on siivottu niin olisi aivan mahtavaa. Vinkkejä ja niksejä otetaan ilolla vastaan!

Luulen, että tästä on hyvä jatkaa ja seuraavassa tämän aiheen postauksessa näytän kuvin, että ollaanko saatu mitään aikaiseksi noissa kolmessa kategoriassa. 


Mitä mieltä muuten olette uudesta bannerista sekä "nimikirjoituksesta" ?

6 kommenttia:

 1. Mitä enemmän tulee ikää niin sitä enemmän alan muistuttumaan mummiani (94v). Sillä ei ole kodissaan kyllä mitään ylimääräistä. Hän on Suomen pisimpiä vvo:n (nykyään Lumon) asiakkaita, josta hänet on palkittu mm. mikrolla ja kahvinkeittimellä. Kaapit on niin tyhjät, et hyvin mahtui nämä härpäkkeet niihin säilöön ja käytössä on edelleen vain vanha paistunpannu ja kahvinkeittoon kattila. xD
  Remontin etenemisen myötä aion tehdä suurta karsintaa. Just mietin et pitäisköhän ihan surutta hävittää (vaik kodittomille kissoille) lakanoitakin, kun aamulla laitan lakanat pesuun niin illalla laitan ne samat lemppari lakanat uudelleen. Muutamat lakanat siis riittäis. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Samaa miekin mietin noiden lakanoiden suhteen. Siellä ne menisi ainakin käyttöön. Ihana tuo sun mummi <3. Ja jos rupeaa kunnolla miettimään, niin mitä hirveällä tavramäärällä oikeasti tekee? Ei niitä mukaansa saa kuitenkaan. Tsemppiä remppaan!

   Poista
 2. Mä kanssa ihannoin minimaalisuutta mutta tiedän etten koskaan tuu saavuttamaan sitä. Viimeinen tikki oli kun muutettiin omakotitaloon ja aluksi puuttui aina jotain. Sitten alkoi jotenkin hamstraamaan kaikkia tavaroita joita voisi tarvita. Mä oon kauhee hamstraa käyttötavaroita esim pesuaineita, tiskiainetta ja tiskiharjoi ym aleista. Olisihan se upeaa että olisi vaan se yksi pullo kaapissa mutta mä oon sentin venyttäjä. :D Tavaroiden ja vaatteiden ostamisen suhteen oon ottanut täysin semmosen linjan että jos hetkeekään mietin onkoha tää kiva jätän sen heti kauppaan. Mukaan lähtee ainoastaan "ihan pakko saada" tavarat joilla on oikeasti käyttöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Ymmärrän tuon ihan täysin, koska olin ite ennen ihan samanlainen. Nykyään vaan ärsyttää liian tavarat ja purnukat kaapissa. Sentin venytys on hyvä asia, ja sitä meilläkin harrastetaan :). Me onneksi asutaan vielä pienessä kaksiossa niin täältä on helppo karsia tavaraa. Mutta ollaan myös mietitty omakotitaloon muuttoa ja se jossain määrin pelottaa, että täyttääkö tavarat taas kodin. Pitää ottaa tuo sun tiukka mentaliteetti käyttöön.

   Poista
 3. Itse rakastuin myös Marie Kondon Netflix sarjaan ja inspiroiduin siivoamaan myös ne kolkat, jotka kirjan luettua jäivät siivoamatta. Ainoa harmi oli, että ainakin kirja kannustaa tavaran poisheittoon eikä järkevään kierrättämiseen! Kuitenkin todella mielenkiintoinen aihe josta on aina kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos kommentista <3. Itse en ole kirjaa lukenut, ainoastaan katsonut sarjan Netflixistä. Mutta oon sisäistänyt idean tässä asiassa. Itse en yhtään kannusta tavaran poisheittoa, mielummin juurikin kierrätän itselle tarpeettomat tavarat.

   Poista